Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Garai Máté

2008.12.30

Garai Máté

Garai Mátéban eddigi legfiatalabb főhősünket köszönthetjük. A mindössze tizenkét éves fiatalember nem is olyan régen, 2001 augusztusában ismerkedett meg a lovassporttal. A sóskúti bérlovardában kezdte, ahol is Pachl Péter díjlovas edző felfigyelt tehetségére és elkezdett vele foglalkozni. Hamar bebizonyosodott, hogy jó érzékű, bátor lovasról van szó, így a futószáras óráktól egyenes út vezetett a díjlovassport felé.
Máté a díjlovaglást első saját lovával, Gigivel kezdte. A hannoveri kanca azonban túl nagynak bizonyult a fiatal lovas számára, ezért az edzővel közösen úgy döntöttek, hogy reitpónival folytatják a díjlovas pályafutását. Ekkor kapta meg Máté a Ronja névre hallgató pónikancát. A páros csekély versenyzési rutinnal hamar komoly eredményekre tett szert, így hatodikok lettek a Tanintézetek Országos Bajnokságán, a póni kategóriában meghirdetett ifi ob-n pedig az első helyet szerezték meg.

Ronját nemrég egy új póni, a képeken látható Conde váltotta. A mellesleg fedeztetési engedéllyel is rendelkező méntől Garaiék még jobb eredményeket remélnek. Noha Conde nemrég érkezett új gazdájához, díjlovasunknak máris egy új pónira, egy póni Eb-t megjárt tizenegy éves heréltre van kilátása. Ezzel a póni Eb-n való részvétel az álomból lassan realitássá válhat.

Máté a változatosság kedvéért heti rendszerességgel jár Borsó Bélához andalúzokat lovagolni , emellett ugratni és terepre járni is szeret. Mikor pedig a terveiről faggattam az elkövetkezendő versenyszezont illetően, csak ennyit válaszolt: "Megnyerni, amit lehet". Optimista tervek, melyek megvalósításához sok sikert kívánok, és remélem, hogy a 2004-es lengyelországi póni Eb-n Garai Máté neve, mint az első magyar indulóé ott lesz a névsorban.

Legfontosabb adatok

o Név: Garai Máté.
o Lakhely: Budapest.
o Születési idő: 1991. 08. 08.
o Legjobb lova: Conde.
o Edző: Pachl Péter.
o Példakép: Pachl Péter.
o Legjobb eredmény:
Ifi ob póni kategória 1.hely,
Tanintézetek ob 6. hely.
o Cél: póni Eb-n jó helyezést elérni
o Egyéb hobbi: kosárlabdázás.

Kedvencek
o Szín: piros.
o Étel: sült csirke.
o Zene: Dream Theater.

Írta: Zimmermann Barbara
fotók: Somogyvári Anett

(A cikk megjelent a Nemzetközi Lovas Magazin 2003.júniusi számában. )