Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szilaj.

2009.07.06

Szilaj:Szilaj, a vad és fékezhetetlen paripa társainak vezetője, védelmezője. Egy napon harmonikaszót hoz felé a szél a hegyekből, ő pedig elindul, hogy megtudja az ismeretlen hangok eredetét.Kép A távolban szokatlan fényeket pillant meg, és ez végképp felkelti kíváncsiságát.
Egy tábor tüzét fedezi fel, körülötte pedig furcsa lények - emberek -, akiket szintén sosem látott. Az első találkozás azonban drámai fordulatot hoz: az emberek lasszóval elfogják Szilajt, magukkal viszik, majd eladják a lovasság katonáinak.Kép Az Ezredes megparancsolja, hogy törjék be a lovat, de az egymás után próbálkozó katonák nem járnak sikerrel. Az Ezredes ekkor taktikát vált, kikötözi Szilajt - de enni-inni nem ad neki.

 

Ekkor felbukkan egy "kétlábú", egy fiatal dakota indián, Kis Patak, aki maga is az ezredes foglya...Kép

Kép Kép Bizony, az itt látható képen (lentebb balra) a mi kis hősünk kicsiben is milyen határoztott egyéniségű, és a lenti képen meg

már szerelmével látjuk, akit meg is ment ahogy gazdáját.De jobb ha nem áruljuk el, hisz így nem lehet rendesen élvezni a filmet.Kép Érdemes videotékán, vagy esetleg megvenni DVD-n vagy kazettán.Szilaj, és Kispatak példaképet mutat nekünk, hogy miképp is lehet bánni egy lóval, aki szabadba vágyik a leginkább.(de azért mégsem az elengedés módja a legmegfelelőbb)